Carbonara middag
Igår stod jag för maten och lagade en smarrig pasta carbonara.
Mycket gott och här kommer receptet från Per Morberg.
Mycket gott och här kommer receptet från Per Morberg.
400g spagetti
250g rimmat sidfläsk (jag tog bacon)
3 dl riven parmesanost
2 dl vispgrädde
3 nypor finmalen svartpeppar
1 nypa salt
4 stycken äggulor (till servering)
Gör så här:
Koka spagettin, skär under tiden sidfläsket i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna.
Ta upp och låt fettet rinna av på hushållspapper.
Ta upp och låt fettet rinna av på hushållspapper.
Vispa ihop parmesanost och grädde (jag pressade även i en vitlöksklyfta).
Häll av kokvattnet från spagettin när den är klar och blanda ner fläsket och gräddblandningen, rör runt tills konsistensen blir krämig.
Peppra rikligt och salta eventuellt och servera med äggulorna.
