Trasig ugn!?

Trodde här både igår och idag att våran ugn var sönder för den brände allt jag bakade :( efter halva gräddningstiden började det lukta bränt och så var första plåten kakor helt svarta!
Övervakade nästa plåt med kakor väldigt noga för ville ju inte ha kolbitar av dom också...
 
 
Sen idag när jag skulle baka en äppelkladdkaka så blev den helt svart alldeles för fort, tror dock att den går att rädda för insidan vekar vara fin.
 
Sen kom vi på vad som var fel !
Mamma hade varit duktig och städat spisen och tagit loss vredena som man ställer in graderna med och lyckats sätta tillbaka dom fel...så när jag hade ugnen på 175 grader så eldade den på i 225.
hihi så knasigt det kan bli.
Men vi har gjort den här kladdkakan förut och den är jätte god så jag tänkte lägga upp receptet.
 

Äppelkladdkaka

3 ägg
4 ½ dl strösocker
200 g smör, smält
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2–3 äpplen
(jag hade i 1 msk kanel denna gången, men det är valfritt)

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. 
Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.
Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet.
Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–35 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar.
Vattniga äpplen kan ge lite längre gräddningstid. Känn med en provsticka när kakan är klar beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna innan servering.

Är godast lite ljummen med grädde till.

Enjoy :-)
Återkommer med hur kakan såg ut inuti och om den gick att rädda.

 
 
bränt - kladdkaka - recept - äpple