4 oktober
Kanelbullens dag! :D
Mumsiga härliga kanelbulle, tycker att fler bakverk borde få sina egna dagar.
Dom inträffar alldeles för sällan dessa hyllningsdagar till bakverk då hela ens instagram och Facebook flöde bara svämmar över av t.ex. kanelbullar som idag.
Eftersom att jag jobbade hela dagen så fick mamma stå för bakandet en dag som denna.
Det blev en kanelbullekladdkaka och hastbullar.


Kanelbullekladdkaka
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
2 ½ dl vetemjöl
2 ägg
Pärlsocker till garnering
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper.
Strö över pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen.
Servera gärna med vispad grädde.
Tack för förtroendet <3 :-)