Glöggfika
Igår bjöd jag mina kära vänner på glöggfika med en massa härligt gott, julmusik och en sprakande brasa!

Recept på den goda glöggen jag kokade.
Glögg
Blir ca 1 liter
Kryddlag:
5 dl vatten
2 pomeransskal
2 bitar torkad ingefära
2 bitar hel kanel
10-15 kryddnejlikor
2 tsk kardemummakärnor
Mät upp vatten och alla kryddorna. Koka upp och koka sedan under lock på svag värme ca 30 min.
Sila upp kryddlagen och blanda med 3/4 liter utspädd svart vinbärssaft ( lika delar saft och vatten).
Värm och servera med mandel och russin.
Sila upp kryddlagen och blanda med 3/4 liter utspädd svart vinbärssaft ( lika delar saft och vatten).
Värm och servera med mandel och russin.
Jag hade i lite socker också då jag tyckte den blev lite besk men det är bara smaka av.
Sen lagade vi en god fisksoppa med nybakat bröd.