Morotskaka
Älskar verkligen morotskaka och tänkte därför lägga upp ett recept.
Så fluffig och saftig på samma gång, fullproppad med massor av goda kryddor och så en mjuk och söt frosting på det :-)
Så fluffig och saftig på samma gång, fullproppad med massor av goda kryddor och så en mjuk och söt frosting på det :-)
Morotskaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Vispa alla ingredienser krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.
